Sinds een tijdje heb ik het echte brood bakken weer opgepakt, het bakken van desembrood.
Een vrij makkelijk brood, maar wel een lang proces.
Als je een goede desemstart hebt, en goed de instructies leest kan het niet misgaan.
Ik heb nu zon 5 broden gemaakt die redelijke gelukt zijn. je hebt wel een beetje doorzettingsvermogen nodig.
Zelf ben ik nogal perfectionistisch op dit gebied. En weinig geduld.
Maar met veel geduld is het dan toch gelukt.
Onder zie je een kleine indruk van mijn broden die ik afgelopen week heb gebakken.
De twee pannen daar bak ik de broden in.
De gietijzeren pan is iets heter, en sterker. De email pan zag ik vandaag bij de kringloop.
Omdat ik ook wel 2 broden tegelijk maak is dat wel handig. Ze passen net in de oven.
De desem staat in de koelkast omdat ik niet elke dag een brood maak. Een dag van te voeren haal je het nodige desem uit de pot. daarna voed je de desem weer die overblijft.
Heb je ook zin om het te proberen?!
Hieronder het hele proces uitgelegd en hoe je de broden snijdt /scoort.
Het laatste is belangrijk voor het rijzingsproces tijdens het bakken.
https://www.puurgezond.nl/eten/brood/recepten/zuurdesem-starter-maak-het-zelf
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com





