Geplaatst in Persoonlijk

Lekker Zoet…

Wat een heerlijk potje honing heb ik gekocht..

Eigenlijk zat ik al een tijdje te wachten op deze honing.

Tijdje terug had Boer Sill een open dag en daar werd genoemd dat er honing in de maak zou zijn.

Met Imkerij De Oase uit Ruinen hebben Sil en Saar een samenwerking, de bijenkasten staan ook bij hen op het land.

Toen ik het potje zag staan, dacht ik yess de bijen hebben hun product geleverd.

En wat is het een heerlijke honing geworden.

De nasmaak vind ik een beetje lijken op munt en ik houd van munt. En niet superzoet, dat vind ik wel fijn.

Deze honing word verkocht in hun winkeltje naast de boerderij , tevens zijn er ook andere producten verkrijgbaar. Zoals groente en fruit, zuivel en nog veel meer.

Alles is geheel biologisch.

Op hun boederij in Lhee, Dwingeloo, verbouwd Sil zijn groente.

En wat nu zo prachtig is, hij doet alles met de hand, de machines die Sil gebruikt zijn ook best wat ouder, de tijd van vroeger, wat het juist zo speciaal maakt.

Een andere soort machine die Sil ook gebruikt, zijn zijn paarden.

Hij bewerkt zijn land met de paarden, dit is iets wat zeer weinig voorkomt nog. Daarom ook zo bijzonder.

Ook hebben zij schapen, waar Saar weer haar schapenkaas, ´Hamoelie´ van maakt. En wat nieuw is, ijs van de schapenmelk.

Vind je het leuk om Sil en Saar eens op te komen zoeken, dan kan dat natuurlijk.

Het winkeltje is wekelijks te bezoeken.

Dat kan op donderdag van 09.00 – 17.00 uur en vrijdag van 09.00 – 12.00 uur.

Elke zaterdag staat Sil ook op de biologische markt in Frederiksoord waar ik elke zaterdag mijn boodschappen haal.

De markt is vanaf 09.00 – 14.00 uur.

Het adres waar je Sil en Saar kunt vinden is, de Bosrand 14 in Dwingeloo.

Geplaatst in Persoonlijk

Lekker koken met Molokhia…

¨Wat is dat Molokhia¨, zou men zeggen..

Molokhia is een groente wat voornamenlijk wordt gegeten in Egypte, Soedan, Cyprus, Libie, Tunesie, en Algerije.

Het is te koop in de Toko, en buitenlandse supermarkten.

In hele zakken of dozen.

De smaak en geur is wat zoetig en doet mij een beetje denken aan zoethout.

Eerst kook je het ongeveer 15 minuten, totdat de Molkohia donkergroen is.

Puur is het prima te eten, maar ik vind het persoonlijk lekkerder om er allerlei andere groente door te doen zoals Wortel, Courgette, ui, wat je maar lekker vind.

Daarna doe ik de gezeefde Molokhia erdoor. Heerlijk met rijst of bulgur wat je lekker vind.

Er kan kip bij wat veel wordt gegeten. Of gewoon vegetarisch..

Op internet zijn er een tal van recepten om te maken met deze groentesoort…

En wat ook belanrijk is, het is enorm gezond.

Het bevat maar liefst 30 vitaminen, waaronder carotenen, Calcium, Kalium, Ijzer, Vitamine B 1 en B2.

Voor mij zeker een reden om dit vaker te gaan eten..