Geplaatst in Fijne plekjes

Smaken En Gezelligheid Komen Samen Bij ‘Het Smaakhuis’ In Dwingeloo

7 februari zijn ze opengegaan: Het Smaakhuis in Dwingeloo. Annemarie en Mark Bergmans zijn in het dorp al lang eigenaar van Hotel Restaurant Wesseling en Café de Brink. Met veel liefde en passie hebben zij jarenlang dit familiebedrijf gerund.

Vanaf april 2025 komt hier verandering in, dochter Fleur gaat dan samen met haar man Koen het bedrijf overnemen. De afgelopen twee jaar hebben ze kunnen ‘snuffelen’, intensief werken en meedraaien in het bedrijf. Zo hebben ze kunnen kijken of ze het ook leuk vinden om ondernemer te worden.

Voor Mark en Annemarie is het een heel proces om het bedrijf over te dragen en afscheid te nemen, en te gaan voorbereiden op een nieuwe volgende fase in hun leven. Ze denken in ieder geval nog niet aan stoppen en niets doen, daar zijn Mark en Annemarie nog te jong voor.

© fotocredit/mirandeux

Intussen is er een nieuw project, ‘Het Smaakhuis’. Een delicatessenwinkel met wijnen, tapas, brood en banket, chocolade. Kortom: alles wat te maken heeft met genieten. Het is er gezellig en je wordt warm en vriendelijk onthaald. Ook is er ruimte voor een kopje heerlijke koffie met een taartje en/of een belegd broodje. Het wordt gerund door ervaren, klantgerichte medewerkers, met een horecahart. De klanten het naar de zin maken, doen ze met passie.

Sjoerd is het boegbeeld van ‘Het Smaakhuis’. Hij heeft 20 jaar aan de overkant bij het bedrijf Wesseling gewerkt. Hij werd gevraagd om met zijn jarenlange ervaring in deze nieuwe vestiging te komen werken.

© fotocredit/mirandeux

Het is goed merkbaar dat hij hier op zijn plek is. Met veel enthousiasme vertelt hij mij over het bedrijf en waar ‘Het Smaakhuis’ voor staat. Sjoerd kan je alles vertellen over de wijnen en wat je erbij kunt eten, of welke tapas je erbij kunt serveren.

Henriët is ook nieuw in het bedrijf. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in een drogisterij koos zij voor een nieuwe uitdaging. Samen met Sjoerd en de andere medewerkers runt zij met veel plezier de winkel.

Horeca, hotel en winkel worden hier samengebracht. Op het terras buiten kun je koffiedrinken, met een taartje of een broodje, ook binnen in de winkel is daar mogelijkheid toe. Aandacht en service staan in ‘Het Smaakhuis’ op de eerste plek. Zeker erg belangrijk om een bedrijf tot een succes te maken.

© fotocredit/mirandeux

Er is veel variatie te vinden en de winkel gaat met meer producten uitbreiden. De foto’s geven een impressie van wat er allemaal te verkrijgen is. Ook zijn er vegan en glutenvrije producten te koop. Wil je een origineel cadeau, dat je ook nog zelf kunt samenstellen, dan ben je hier aan het goede adres.

Ben je benieuwd en wil je meer weten over ‘Het Smaakhuis’? Dit is de link naar hun website.

Facebook: Het Smaakhuis DwingelooInstagram: @hetsmaakhuisdwingeloo

Het Smaakhuis,
Brink 51,
7991 CJ Dwingeloo

Openingstijden:
dinsdag tot en met zaterdag
07:30 -17.30 uur.

© fotocredit /mirandeux

Eindredactie Elsa Warring/ Marijn Joop

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *