¨Wat is dat Molokhia¨, zou men zeggen..
Molokhia is een groente wat voornamenlijk wordt gegeten in Egypte, Soedan, Cyprus, Libie, Tunesie, en Algerije.
Het is te koop in de Toko, en buitenlandse supermarkten.
In hele zakken of dozen.
De smaak en geur is wat zoetig en doet mij een beetje denken aan zoethout.
Eerst kook je het ongeveer 15 minuten, totdat de Molkohia donkergroen is.
Puur is het prima te eten, maar ik vind het persoonlijk lekkerder om er allerlei andere groente door te doen zoals Wortel, Courgette, ui, wat je maar lekker vind.
Daarna doe ik de gezeefde Molokhia erdoor. Heerlijk met rijst of bulgur wat je lekker vind.
Er kan kip bij wat veel wordt gegeten. Of gewoon vegetarisch..
Op internet zijn er een tal van recepten om te maken met deze groentesoort…
En wat ook belanrijk is, het is enorm gezond.
Het bevat maar liefst 30 vitaminen, waaronder carotenen, Calcium, Kalium, Ijzer, Vitamine B 1 en B2.
Voor mij zeker een reden om dit vaker te gaan eten..

