Wat is er nou lekkerder op een herfstzondag bij de thee.
Juist! Een appeltaartje. Meestal pak ik dan oude appels die niet meer lekker zijn om zo op te eten.
# We nemen ongeveer 5 appels geschild en in schijfjes
# Handje rozijnen, geconfijte ananas, wat je lekker vind.
#Hazelnoten, of walnoot. In stukjes gehakt.
#Voor het deeg heb je een pak appeltaart mix van koopman nodig, daar zit alles in.
#Dit mix je in de mixer met 100 gram boter of roomboter en een eitje erbij tot alles kruimelig is.
#Je pakt je springvorm en bekleed de bodem met iets minder dan de helft van de mix. De resterende deel bewaar je voor het “deksel”.
#De appels gemixt met de rozijnen en het geconfijte fruit en noten en eetlepel honing schep je op de bodem. Lekker om wat kaneel en kardemom erdoor te doen.
#Dan het resterende kruimeldeeg over het appelprutje met wat kaneel erover.
#Zet de vorm in de oven op 180 graden 60 minuten.
Lekker met een klodder slagroom.
Eet Smakelijk!
