Geplaatst in Persoonlijk

Appeltaart..

Wat is er nou lekkerder op een herfstzondag bij de thee.

Juist! Een appeltaartje. Meestal pak ik dan oude appels die niet meer lekker zijn om zo op te eten.

# We nemen ongeveer 5 appels geschild en in schijfjes

# Handje rozijnen, geconfijte ananas, wat je lekker vind.

#Hazelnoten, of walnoot. In stukjes gehakt.

#Voor het deeg heb je een pak appeltaart mix van koopman nodig, daar zit alles in.

#Dit mix je in de mixer met 100 gram boter of roomboter en een eitje erbij tot alles kruimelig is.

#Je pakt je springvorm en bekleed de bodem met iets minder dan de helft van de mix. De resterende deel bewaar je voor het “deksel”.

#De appels gemixt met de rozijnen en het geconfijte fruit en noten en eetlepel honing schep je op de bodem. Lekker om wat kaneel en kardemom erdoor te doen.

#Dan het resterende kruimeldeeg over het appelprutje met wat kaneel erover.

#Zet de vorm in de oven op 180 graden 60 minuten.

Lekker met een klodder slagroom.

Eet Smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *