Deze zondag was uitstekend om wat groente in te maken wat eigenlijk lang genoeg had gelegen.
- Rode kool

De rode kool is met water, zout, azijn,suiker en kruidnagel gekookt.
- Rucolapesto en Mierikswortelpasta

Een zakje rucola met een paar teken knoflook, olie, zout en kaas.
De hele mikmak in de blender en in een pot doen, blijft 2 weken goed in de koelkast.
Mierikwortel is een vrij sterkte groentesoort. Het word gebruikt in allerlei gerechten.
De wortel gaat in de blender met zout en azijn. Ik zou mirandeux niet zijn om af te wijken van een recept, dus ik heb er nog knoflook en eigen groene gedroogde kruiden aan toegevoegd.
Ga nou niet met je gezicht boven de blender hangen. Deze wortel is zo sterk dat ie je neus in vliegt. Wel super voor als je verkouden bent overigens.
- Ingemaakte Aardpeer op olie

De aardpeer in plakjes, lekker om op te bakken.
Is de aardpeer op kun je de olie weer gebruiken voor andere baksels in de koekenpan.
Aardpeer in plakjes, olie erover totdat ze onder staan.
Knoflook in plakjes, zout, beetje azijn, en paprikapoeder. Bewaren doe je in de koelkast.